Eventing

eventing

De cross is het meest avontuurlijke onderdeel van deze veelzijdige discipline. De cross gaat door weilanden en bossen waarbij natuurlijke hindernissen overwonnen moeten worden. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld vaste hindernissen, wallen, slootjes, greppels en waterhindernissen. De cross wordt op tijd verreden. Te langzaam rijden levert strafpunten op, maar ook te snel rijden wordt bestraft. In de klasse B (Beginners) wordt er ook op rijstijl beoordeeld. Bij de cross is het dragen van een veiligheidshelm en bodyprotector verplicht. Voorafgaand aan de cross vindt er een veterinaire controle plaats.

In eventing zijn er meerdere wedstrijdvormen waar je aan deel kunt nemen. Zo zijn er de reguliere eventingwedstrijden (dressuur, springen en cross) maar is het vanaf 1 april 2013 ook mogelijk eventingwedstrijden in de klasse B uit te schrijven zonder dressuur. Er zijn oefencrossen op verschillende plaatsen in het land, er worden Impulsrubrieken (BB rubrieken) georganiseerd waarbij het mogelijk is kennis te maken met de discipline eventing op een niveau dat lager ligt dan het niveau in de klasse B. Voor deelname is een startpas niet nodig en volstaat een lidmaatschap van de KNHS. Ook kennen we binnen de discipline eventing de zogenaamde Tripalon.

Comments are closed.